hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Tartanak az emberek az internetezés egészségügyi hatásaitól

A koronavírus-járvány alatt jelentősen megnőtt az otthoni internethasználat, aminek egészségükre és a személyes adataik biztonságára kifejtett hatása miatt aggódnak leginkább az emberek, mutat rá az EY a legfrissebb nemzetközi kutatásában.

Az EY nemzetközi tanácsadó kutatása 17 500 háztartás bevonásával készült.

Az internet szigorú szabályozását a megkérdezettek közel fele támogatja – mutat rá Zala Mihály, az EY információbiztonsággal foglalkozó vezetője a közleményben. Hozzátette: a cégeknek biztosítaniuk kell, hogy meg tudják védeni ügyfeleik adatait a hekkerektől és megfelelően használják fel a rájuk bízott személyes információkat. Aki ezt nem tudja garantálni, attól a jövőben könnyen elpárolhatnak a vevői  mondta a szakember.

A kutatás szerint a járvány hatására az emberek csaknem fele egyre többet internetezik otthonról. A kijárási korlátozások alatt számos olyan felhasználó indított videóhívásokat (25 százalék), használt egészségügyi szolgáltatásokat (20 százalék), valamint vett részt online oktatásban (18 százalék) a lakásából, akikre ez korábban nem volt jellemző.

A világhálón töltött idő emelkedésével a felhasználók tudatosabbá is váltak. Ma már sokkal jobban tartanak az emberek az internetezés egészségügyi hatásaitól (41 százalék), mint a veszélyhelyzet előtt, és kifejezetten óvatosak (39 százalék), ha online kell megosztaniuk személyes adataikat. A megkérdezettek majdnem fele kevesebbszer használná okostelefonját és negyedük az előfizetett streaming-szolgáltatásai számát csökkentené.

A válaszadók 42 százaléka szerint már jelenleg is túl sokat költ tartalomra, míg az otthonok több mint felében (53 százalék) különösen fontos, hogy minél kevesebbet fizessenek ki kommunikációs szolgáltatásokra  közölte az EY.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink