hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Tarlós kedden találkozik a kórházigazgatókkal

Tarlós István főpolgármester kedden találkozik a fővárosi kórházak vezetőivel - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

"A találkozó nem a sajtó számára szerveződött" - írta a közleményben a kommunikációs igazgató, hozzátéve, "mivel a budapesti egészségügy fontos strukturális kérdései még eldöntésre várnak, így felelőtlenség volna bármit előre jelezni".

Szűcs Somlyó Mária közleménye szerint "tény, hogy több kórházban belátható időn belül lejár a vezetők mandátuma, de egyelőre mindenki a helyén marad. Az új kórházigazgatói pályázatok kiírásakor pedig mindenki, így a jelenlegi kórházvezetők is pályázhatnak".

A Népszava múlt pénteken azt közölte, információi szerint "a jól megszervezett színjátékot háború és valódi leváltások követik majd." A lap pontosan meg nem nevezett forrásokra azt közölte: Tarlós István ugyan többször is hangsúlyozottan kijelentette, "nem lesznek kirúgva a kórházvezetők", ennek ellenére - mint fogalmaztak - "arról hallani, hosszú távon nincs maradásuk, legfeljebb néhányan maradhatnak nyugdíjas szakértőként". A főpolgármester a cikkben szereplő információkat még aznap az mtv reggeli műsorában visszautasította

Az elmúlt napok budapesti egészségpolitikai eseményeinek összefoglalóját itt olvashatja.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink