hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Szövetségest kap a doktor

Már ingyenesen letölthető az a MeNTA nevű mobil alkalmazás, amely a mindennapi egészségmenedzselésben és a lehetőségek közötti eligazodásban segítheti a pácienseket - írja a PharmaOnline.

Kapcsolódó cikkek

Az Android és iOS készülékekre is ingyenesen letölthető  MeNTA elősegíti az egészségügyi problémák monitorozását és kezelését, különösen a népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegség, vagy cukorbetegség esetén. Egészségterv készítésével és követésével, a mozgás-, és táplálkozásnaplók segítségével az előzetesen beállított egészségcél elérése sokkal egyszerűbbé válik - írják. - A Vércukor- és Vérnyomásnaplóban feljegyezhetők a mért értékek, a Testtömeg-naplóban követhetővé válik a testsúly változása, a Táplálkozásnaplóban a kalóriabevitel, a Mozgásnaplóban pedig a fizikai aktivitás értékei. Gyógyszer- és Szolgáltatáskereső, továbbá egy közel 600 szócikkes betegségkalauz is található az alkalmazásban. Az alkalmazás fontos gyakorlati tanácsokkal látja el a felhasználókat, figyelmeztethet például a gyógyszerek bevételére, vagy kiértékeli a különböző naplókba bevitt adatokat.

Az új verziók megjelenéséről a facebook közösségi oldalon minden friss információ megtalálható – idézik a programot kiadó kórházfenntató ígértét. Az alkalmazás továbbfejlesztett változatában lehetővé válik majd az egészségügyi intézményeknél, vagy a háziorvosnál tárolt egészségügyi adatok egyéni mérésekkel történő kiegészítése, valamint ezeknek az információknak a háziorvossal történő megosztása a személyre szabott egészségügyi ellátás érdekében - olvasható a pharmaonline.hu-n.

 

(forrás: Pharmaonline.hu)
hirdetés

Könyveink