hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szombathelyen jobb a túlélés esélye

Sikeres volt az a rekordkísérlet, amelyben együtt, egy időben száz diák gyakorolta az újraélesztést Szombathely főterén – adta hírül az MTI.

A rekordkísérlettel a sok ember által egyszerre végrehajtott újraélesztési gyakorlat magyarországi rekordját kívánták megdönteni, és fel kívánták hívni a figyelmet arra a kezdeményezésre, amelynek során Szombathelyen harmincezer embert szeretnének megtanítani az újraélesztés alapvető fogásaira – közölte Angyal László, a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

Életjel

A 2011 októberében indított kezdeményezés Puskás Tivadarnak (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármesterének nevéhez köthető, aki civilben mentő főorvos. A programba eddig már bekapcsolódott tizenegy helyi középiskola, kilenc általános iskola felső tagozatos diákja, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának rekreáció szakos hallgatói, de életmentő kiképzést kaptak a szombathelyi városi közgyűlés tagjai, a polgármesteri hivatal dolgozói és a helyi közterület-felügyelet munkatársai is. Szombathelyen május közepéig 9600-an tanulták meg az újraélesztés alapismereteit.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink