hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Szezonra készül az OMSZ

A legmagasabb szintű gyermekellátásra alkalmas, speciális rohamkocsi áll szolgálatba a nyaralási szezonra Balatonfüreden a hétvégén.

A gyermek-rohamkocsi működését az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány közösen biztosítja, ezzel tovább növelve a Balaton környékén tartózkodók biztonságát – közölte az OMSZ.

Győrfi Pál, a szervezet kommunikációs vezetője közölte azt is, hogy idén is megerősített szolgálattal készülnek a balatoni szezonra, ahol nyaranta jelentősen nő a mentők esetszáma, ezért a mentőerőket a várható szükségletek szerint kiegészítik és átcsoportosítják. Ahol nincs a környéken mentőállomás, ott ideiglenes állomást, úgynevezett mentési pontot létesítenek, hogy szükség esetén minél közelebb legyen a segítség a lakossághoz, a nyaralókhoz.

A mentőautók mellett Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter is rendelkezésre áll, továbbá a gyerekek életmentő ellátására speciális mentőegységeket is működtetnek a Balaton mindkét partján. A déli parton a balatonlellei gyermek mentőorvosi kocsi már tíz éve végzi feladatát, az északi parton pedig június 17-től egy gyermek-rohamkocsi is erősíti az életmentő ellátást balatonfüredi állomáshellyel.

A szezonban teljes kapacitással működtetik a gépkocsiparkot, és megerősített személyzet végzi a munkát, megnyújtott szolgálati időben. A Balaton biztonságát az OMSZ földi és légi egységei  mellett a vízimentők és a strandokra telepített elsősegélynyújtók is erősítik.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink