hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Székely László a betegeiért vállalt interjút a tévében

Az ATV Heti Napló című műsorában közölte a GOKI-ból elbocsátott szívsebész, hogy nem szabad halogatni betegei esedékes műtéteit.

Székely László az ATV Heti Napló című műsorában elmondta, hogy a betegek miatt vállalta az interjút, úgy fogalmazott: nem szabad parkoltatni őket, halogatni az esedékes műtéteket és utólag őt hibáztatni az esetleges következményekért. Arra a kérdésre, hogy pontosan hány, sürgős beavatkozásra váró betegről van szó, úgy válaszolt, legalább két beteg esetében nagyon sürgős lenne a beavatkozás.

Arra a kérdésre, amely szerint a márciusi műtét körülményei a hálapénz miatt alakultak úgy, ahogy, Székely László azt mondta: a hálapénz egy létező jelenség, nem akar álszent lenni. Ám a hálapénz és a plasztikai sebész behívása között nem volt összefüggés. A baj az volt, hogy a szilikon bekerült a vérkeringésbe, és ha nem távolítja el, a páciens életveszélybe került volna. Márpedig ő maga nem alkalmas ennek a problémának a megoldására. Döntése tehát nem a hálapénzről, hanem a beteg életéről szólt. Arra a kérdésre, hogy hányszor volt hasonló helyzet a praxisában, Székely László úgy válaszolt: több tucatszor volt ilyen esete, havi szinten előfordult az ilyesmi. Hozzátette: plasztikai sebész jelenléte nem volt mindennapos.

Arra a kérdésére, hogy miért nem adja tovább a tudását, Székely László úgy válaszolt: tovább akarja és tovább is fogja adni a tudását. Mint elmondta: ahhoz is idő kellett, amíg ő maga megtanulta a speciális technikát, amelyet alkalmaz a műtétek során, és most jön az a szakasz, amikor a következő generációnak át tudja adni a megszerzett tudását. Ehhez azonban azoknak, akik a speciális technikát alkalmazni akarják, először meg kell tanulniuk a hagyományos műtéteket.

Arra a kérdésre, hogy elbocsátása előtt volt-e rivalizálás Andréka Péter, a Kardiológiai Intézet megbízott főigazgatója  és közte, Székely László azt válaszolta: volt konfliktus, de nem ő akart igazgató lenni, annál is inkább, mivel akkor nem praktizálhatott volna. A konfliktus nem az ő esetleges ambícióiból, hanem abból adódott, hogy megfelelő körülményeket akart a munkájához, a megbízott főigazgató pedig ellehetetlenítette a szívsebészeti főosztályt munkáját.

Az interjú a műsor honlapján is elérhető.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink