hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szaplonczay Manó nevét vette fel a marcali kórház

A napokban széleskörű egyeztetést tartottak az államtitkárságon és megállapodtak, hogy az intézmény Szaplonczay Manó volt járási tiszti főorvos, a Marcali Kórház első igazgatója nevét veszi fel.

A szaktárca szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az egyeztetésen elhangzott, hogy Marcaliban a jövőben a 15 ágyas belgyógyászati és 10 ágyas sebészeti aktív osztály mellett a továbbra is működő sürgősségi osztály garantálja a biztonságos, lakosságközeli betegellátást. A járóbeteg-szakellátás megerősítését a humán erőforrás megszervezéséért is felelős új telephelyvezető/főigazgatói biztos koordinálja majd. A kórház vezetése jelezte, hogy tervezi új lakosságközeli, népegészségügyi szűrő- és szakorvosi program elindítását a közeljövőben, amely a volt Marcali Kórház területi ellátási kötelezettségébe tartozó településeken mobil szűrőállomás forgó rendszerű működtetését jelenti és komplex szűrés végzésére alkalmas, mind a gyermek, mind a felnőtt populációban.

A Kaposi Mór Oktató Kórházba 2013. február 1-jén integrálták a Marcali Kórházat. Ezt követően számos fejlesztés lehetősége nyílt meg a Kaposi Mór Oktató Kórház által konszolidált 300 millió forintos szállítói adósságállomány megszüntetésével. Az integráció eredményeként megvalósulhatott a Marcali Kórház elavult eszközállományának megújítása és az elöregedett műszerpark cseréje is, az épületek és a műszerek biztonságos működési feltételeinek megteremtése mellett.

2015-ben a marcali telephelyen összesen 240 millió forint Európa Uniós forrásból valósulhattak meg infrastrukturális fejlesztések. Ezek keretén belül sürgősségi osztályt alakítottak ki, megteremtették az egynapos sebészet feltételeit, orvos-szakmai gép-műszereket és berendezéseket szereztek be.A fenntartó és a kórház vezetése 2014-ben vis maior keretből 14,5 millió forintot biztosított légkezelő rendszer beszerzésére. 2015-ben – további Európai Uniós forrásból – 38 millió forintot fordítottak digitális röntgen eszközök telepítésére.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink