hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Stresszel gyötörnek a munkahelyek

Stresszben Európa élágazatai között van a hazai egészségügy – tűnik ki a Napi.hu-ban a magyar EU-biztossal közölt interjúból.

Andor László ott emlékeztet egy 2014-ben készített Eurobarometer felmérésre, mely szerint az európai munkavállalók 53 százaléka tartja úgy, hogy a stressz az egészséget és biztonságot veszélyeztető legfőbb ok a munkahelyen. A tagállamokat tekintve Svédországban (67 százalék), Belgiumban és Horvátországban (59 százalék), Romániában és Magyarországon (58 százalék) azonosították be legtöbben a stresszt, mint egészséget és biztonságot veszélyeztető faktort. Ugyanakkor ezek a százalékok alacsonyabbak Észtországban (34 százalék) és Litvániában (36 százalék).

Ha pedig az ágazatokat tekintjük, akkor ezen felül kitűnik az egészségügyiek különös veszélyeztetettsége.

„Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (European Agency for Safety and Health at Work - EU-OSHA) által 2009-ben összegyűjtött adatok alapján az európai vezető-beosztásúak 79 százaléka tartotta úgy, hogy stressznek van kitéve a munkahelyén. Ez az arány különösen magas az egészségügyi és szociális szektorban (90 százalék) – idézik a napi.hu-n Andor Lászlót.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink