hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Sopronban megszűnt a gyermekkardiológia

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Azoknak a családoknak, amelyek eddig hónapokat vártak vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük, írja a Telex.

Egy soproni család tavasz óta próbált a három éves gyermeküknek időpontot szerezni a helyi gyermekkardiológia szakrendelésre. Szeptember végére sikerült időpontot kapniuk. Augusztus 31-én azonban egy levelet kaptak, mely szerint augusztus 27-től megszűnik Sopronban a gyermekkardiológiai rendelés, ezért minél hamarabb kérjenek újabb időpontot a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba. Müller Cecília országos tiszti főorvos ugyanis a Soprontól 96 kilométerre lévő megyei kórházat jelölte ki területileg illetékes ellátónak, közli a lap.

A Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos tartott közreműködői jogviszonyban. A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot – válaszolta kérdésükre az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő). Megkérdezték azt is, milyen esélyeik vannak a Sopronban és környékén élő szülőknek arra, hogy belátható időn belül kapjanak időpontot Győrbe, mikorra várhatók szabad helyek a rendelésre. A főigazgatóság válasza szerint az elérhető vizsgálati időpontok a gyermek klinikai tüneteitől, a gyermek életkorától, illetve attól ténytől függenek, hogy első szakvizsgálatról vagy már gondozott gyermek kontrollszakvizsgálatáról van-e szó. „A relatív sürgős esetek 1-2 napon belül, az enyhébb esetek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetőek el”.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink