hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Soknak bizonyult a segély a kórházak számára - visszautalták

Miközben az egészségügyi intézmények adóssága egyre nő, nyolc kórház összesen több mint 94 millió forintot utalt vissza az OEP-nek - írja a Világgazdaság nyomán a Hirado.hu.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) abból a csaknem 12 milliárdból szedte vissza a pénzt, amit tartozásaik mérséklésre kaptak augusztus végén az intézmények. Azt azonban  nem árulta el az egészségpénztár, mely intézményeknek és miért nem sikerült felhasználniuk a keretüket, ezt majd csak a minden intézményre kiterjedő utólagos Kehi-ellenőrzést követően közlik.
A céltartalékból engedélyezett gyorssegélyt elsősorban a május 31-én lejárt köztartozásaik, illetve a 90 napnál régebben lejárt szállítói számlák rendezésére, valamint a vállalkozásban, szabadfoglalkozás keretében egészségügyi tevékenységet végzők felé fennálló tartozásaik kiegyenlítésére használhatták fel a kórházak. Az ezek után még esetlegesen fennmaradó összegből javíthatták szolgáltatásaikat, elsősorban a várólisták csökkentése érdekében, de felújításra, beruházásra például nem használhatták fel a pénzt  – olvasható a hirado.hu-n.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés

Könyveink