hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Sokan magánszakrendelésre viszik a gyereket is

A beteg gyermekeket is egyre többen viszik magánszakrendelésre, ezt tapasztalják az őket ellátó háziorvosok, közölte az InfoRádió.

A fekvőbeteg-ellátásban nincs példa magánkórházi szolgáltatásra, de a szakellátásában egyértelműen megnövekedett a gyerekosztály iránti igény. Ennek oka, hogy az állami kórházi szakellátásokra sokat kell várni, mondta Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az InfoRádiónak.

„A gyerek panaszai ugyanúgy fennállnak, a szülő pedig teljesen érthető módon  türelmetlen, és inkább vállalja a néhány tízezer forintos költségét annak, hogy pár napon belül kap időpontot és ennek megfelelően jó színvonalú ellátást”, mondta Póta György.

Az orvoshiány csak részben oka a magánrendelések előtérbe kerülésének. Az elnök úgy látja, a magánintézmények elsősorban specialistákat foglalkoztatnak, a házi gyermekorvosok pedig nem mennek a magánellátásba, mert általános tudással rendelkeznek. Azok az orvosok, akik a magánellátásban dolgoznak szakorvosként, pedig nem mennek a háziorvosi rendszerbe.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink