hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Sem finanszírozás, sem MOK-vizsgálat

Visszavonják a finanszírozását azoknak a fogorvosi beavatkozásoknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy nem történtek meg, közölte a Délmagyar.

Az érintett betegek betegéletútjából törlik a kifogásolt részt – tájékoztatta az érintett két csanádpalotai állampolgárt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Etikai következménye azonban egyelőre nincs annak, hogy bebizonyosodott: a korábbi csanádpalotai fogorvos olyan beavatkozásokat is elszámolt, amelyek valójában nem történtek meg.

A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének elnöke, Hermann Péter a lap kérdésére azt válaszolta, hogy kelet-magyarországi etikai bizottságuk panaszbejelentés alapján, etikai vétség elkövetésének gyanúja esetén folytathat etikai eljárást, hivatalból. Mindaddig, amíg egy ügyben – akár az érintettől származó panaszbejelentésből, akár más hatóságtól kapott hivatalos megkeresés útján – az Etikai Bizottság nem kap olyan érdemi információt, amelyből alapos okkal következtethet etikai vétség elkövetésének gyanújára, etikai eljárást, vizsgálatot nem indíthat.

hirdetés

Könyveink