hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Romlott az eredmény

Lassabban érnek célhoz a mentők, mint tavaly: az elvárt 15 percen belüli érkezési arány rosszabb, mint egy évvel ezelőtt – írja a Népszabadság.

Az Országos Mentőszolgálat  statisztikája szerint az év első felében a mintegy félmillió sürgősségi hívásra országos átlagban az esetek 68-69 százalékában sikerült tartani a 15 perces normaidőt. További 25 százalékban fél órán belül értek célhoz. Tavaly még 72,5 százalék volt a negyedórán belüli célba érkezések aránya.

A megyei értékek összehasonlításakor az is kiderül, hogy e változás országszerte megfigyelhető. Az egyetlen kivétel Csongrád megye, ahol sikerült ezt a mutatót 1,3 százalékkal javítani. Mindössze nyolc olyan megye akadt, ahol a bázisnak tekintett 70 százalékos vagy annál kicsit jobb arányt sikerül teljesíteniük az idén.

A legrosszabb helyzetben a közép-magyarországi régióban, a Bács-Kiskun és a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők vannak. Közép-Magyarországon minden tizedik betegnek fél óránál többet kell várnia a mentőre. Ez majd nyolc százalékkal rosszabb teljesítmény, mint volt egy évvel korábban. Szolnok megyében a mintegy 22 ezer sürgős hívásnak csak alig több mint a felében sikerült 15 perc alatt mentőt küldeni – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: nol.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink