hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Rezsitámogatást kapnak az egyházi intézmények

Beszáll az állam az szociális és egészségügyi intézmények rezsiköltségébe, de csak akkor, ha azt bevett egyházak működtetik, írja a hvg.hu.

Anyagi segítséget ad a kormány az egyházi köznevelési és egészségügyi-szociális intézményeknek. Egy – a kormány honlapjára feltöltött rendelettervezet az egészségügyi és szociális fókuszú egyházi intézmények "rezsikompenzációjáról" intézkedne – szúrta ki a hvg.hu.

A szociális és egészségügyi ágazatot érintő "rezsikompenzáció" összegét a 2022. évi központi költségvetéséről szóló törvény egyes mellékletei alapján számolják ki. Eszerint több – szolgáltatástípushoz kötött – kategória van, eltérő összegekkel. Ez ellátottanként lehet 194 080 forint, vagy férőhelyenként 310 530 forint, megint csak ellátottanként 310 530 forint, esetleg ellátottanként 388 160 forint.

Ezek tehát az egyházi fenntartású intézményeknek járó pluszpénzek, az állami fenntartásúak "rezsitámogatásáról" nincs szó – legyenek bár iskolák, szociális otthonok vagy éppen egészségügyi intézmények.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink