hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Rendelet-tervezet a szakápolás átalakításához szükséges intézményi kijelölésekről

Az új rendelet-tervezet szerint a kormány júliustól a szociális ellátórendszerre bízza az ápolásra-gondozásra szorulók ellátását, írja a 24.

A belügyminiszter társadalmi vitára bocsátotta rendelettervezetét, amely azt pontosítja, hogy a szakápolási célú fekvőbeteg-szakellátást nyújtó, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményekből az ellátottak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mely intézményeibe kerülnének. Pintér Sándor hat átadó/befogadó intézményt jelölt ki, ágyszámokkal (zárójelben).

Tervei alapján Oroszlányból (70), az Észak-Budai Szent János Centrumkórházból (100) ágy kerülne át egy-egy közeli szociális intézményhez. A betegek a dombóvári kórházból Pincehelyre (39), Szombathelyről Celldömölkre (40), Nyíregyházáról Vásárosnaménybe (60), Karcagról pedig Kunhegyesre (25) kerülnének július elsejétől, írja a lap.

A rendeletre azért lesz szükség, mert január elsejétől módosult a szociális törvény amely lehetővé tette, hogy az állami fenntartású egészségügyi szolgáltatóktól szakápolási központok vegyék át azokat az ágyakat, amelyeken tartós ápolást-gondozást végeznek.HIRDETÉS

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink