hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Rekord összegű adó-visszatérítés, de rendelkezni kell!

Több mint 3,1 milliárd forintot igényelhetnek vissza az OTP Nyugdíjpénztár és az OTP Egészségpénztár tagjai a tavalyi befizetéseik után.

A pénztártagok az egyéni befizetéseik után 20 százalékos, legfeljebb 150 000 forintos visszatérítésre lehetnek jogosultak, melynek pontos összegéről a pénztárak az év elején küldtek igazolást. A visszatérítésről minden esetben a pénztártagoknak – saját és a NAV által készített adóbevallás esetén egyaránt – rendelkezniük kell, amit a „Rendelkező Nyilatkozatok az Adóról II.” nyomtatvány 131, 132-es, illetve egészségpénztárnál lekötött összeg és prevenciós szolgáltatás igénybe vétele esetén a 133-134 sorában tehetnek meg május 22-ig.

Az OTP Egészségpénztár esetében a megtakarítások mintegy 40 százaléka érkezett egyéni befizetés formájában a pénztárba. Az igénybe vehető adó-visszatérítések összege ennek megfelelően több mint 828 millió forint.

 A pénztártagok 2016-ban több mint 27 százalékkal növelték az egyéni befizetéseik összegét, így nagymértékben nőtt az igényelhető adó-visszatérítés értéke is. Szeretnénk felhívni a pénztártagok figyelmét arra, hogy időben nyújtsák be az adóbevallásukat, így a visszautalható összegeket mielőbb az egészségük megőrzésére fordíthatják” – hangsúlyozza Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Ha valaki mindkét típusú pénztárnak tagja és mindkét típusú pénztárba teljesített is befizetést, akkor bármelyik pénztári számlára kérheti. Így akinek van egészségpénztári és nyugdíjpénztári számlája is, szabadon rendelkezhet arról, hogy a visszaigényelt összegekkel melyik megtakarítását növelje.

(forrás: OTP Egészségpénztár, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink