hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Rehabilitációs kórház lesz az evangélikusoké

A leendő kórház többek között mozgás­szervi és időskori rehabilitációs, illetve hajléktalan betegek ellátását végezheti, írja a Magyar Idők.

A Magyarországi Evangélikus Egyház is bekapcsolódik a fővárosi betegellátásba – jelentette ki a Magyar Időknek Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az Egészséges Budapest program (EBP) koordinálásáért felelős biztosa.

A Magyar Közlöny napokban megjelent tájékoztatása szerint a kormány úgy döntött, hogy 221 millió forintot biztosít a kórház tervezésére. A többi nagyobb felekezetnek már mind van egészségügyi intézménye Budapesten: a Bethesda Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, a budapesti Szent Ferenc Kórház, illetve a Mazsihisz Szeretetkórház, ezek szintén kapnak állami támogatást az idei költségvetésből.

A Péterfy Sándor utcai kórház fejlesztési tervében szerepel, hogy a Szövetség utcai kapacitásokat átköltöztetik az Alsó erdősor utcai telephelyre annak felújítása után, így a kórház krónikus funkciói nem változnak, de korszerűbb körülmények között működnének tovább – számolt be a miniszteri biztos.

Az evangélikus fenntartású intézmény bázisát 190 krónikus ágy jelentené, amelyek egykor az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézethez tartoztak, ám évekig használaton kívül voltak. A kórház mozgásszervi rehabilitációs, időskori rehabilitációs és hospice ellátást végezne, illetve felmerült a hajléktalan betegek ellátásának lehetősége is. A kórház a tervek szerint járóbeteg-szakellátást is biztosítana.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink