hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Reagált a NEAK

A sajtóban megjelent hírekre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) – a teljeskörű tájékoztatás érdekében – az alábbi választ adja.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő minden egyes informatikai rendszere, közöttük az on-line rendszerek is, az ünnepek alatt is, a szokásos módon folyamatosan, teljes funkcionalitásában üzemelnek.

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival, a baleseti táppénzzel és az utazási költségtérítéssel kapcsolatosan 2017. január 1. napjától az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, 2017. november 1. napjától pedig a Magyar Államkincstár látja el a jogszabályban meghatározott feladatokat.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a zökkenőmentes feladatellátás érdekében vállalta, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos informatikai rendszerek üzemeltetését a Kincstár folyamatos szakmai iránymutatása szerint 2017. december 31-ig biztosítja.

Az informatikai rendszerek határidőben történő zavartalan átvétele érdekében a Magyar Államkincstár az általa meghatározott menetrendnek megfelelően - a rendszert használók tájékoztatását követően -, kérte a pénzbeli ellátásokhoz tartozó elektronikus nyomtatványok befogadásának felfüggesztését 2017. december 20. 18.00 órától kezdődően.

 

Üdvözlettel:

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

(forrás: NEAK)
hirdetés

Könyveink