hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Problémákat okozott a hálapénz kivezetése a szülészetben

A 444.hu videójából kiderül, hogy hálapénz nélkül az állami ellátásban szülő nőknek szűkültek a lehetőségei a választásában, hol és hogyan szülhetnek.

A hálapénz kivezetése rég várt eseménye volt a magyar egészségügynek, de a szülészetben rengeteg új problémát hozott. Hálapénz nélkül ugyanis az állami ellátásban szülő nőknek szűkültek a lehetőségei abban, hogy szabadon megválaszthassák, hol, kinél és hogyan szülhetnek. Márpedig ez egyáltalán nem mindegy, a szülészetek között ugyanis óriási különbségek vannak, van, ahol csak így, van, ahol csak úgy lehet szülni, és a tájékoztatás is minimális.

Közben Magyarországon irreálisan magas a mesterségesen beindított szülések és a császármetszések száma is, a szülés elsősorban egészségügyi, sőt orvosi kérdéssé vált.

A kormány megegyezne a nőkkel a szülésről, amit Orbán Viktor a legszemélyesebb közügynek tart, de a nőket eddig senki nem hallgatta meg.

A 444. hu videójában három magyar anyát mutatnak be, akik nem nyugodtak bele a helyzetbe, és a maguk módján megpróbáltak szembeszállni a rendszerrel.

A videó, amelyben többek között megszólal Fülöp Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos, Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, valamint Máté-Horváth Nóra aneszteziológus-intenzívterápiás szakorvos, a K-Monitorral közös együttműködésben készült.

(forrás: 444.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink