hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Praxispont: nem magánkórház, hanem rendelő

A székesfehérvári Praxispontban fekvőbeteg-ellátás nincs, és a működési engedély is csak magánrendelésekre jogosít fel – jelentette ki a Magyar Időknek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Csernavölgyi István arra az Indexen megjelent cikkre reagált, amely szerint Székesfehérváron a megyei kórház vezető orvosai magánkórházat alapítottak, ezért pedig ellenérdekeltté válhatnak abban, hogy az állami kórházban minden rendben működjön.

A hírportál szerint a Praxispont tulajdonosai között szerepel többek között az állami kórház orvos igazgatója, a két belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosai, valamint a főigazgató felesége. Csernavölgyi István kiemelte: a felesége maga is orvos, aki jelenleg csak a magánrendelőben dolgozik, más munkahelye nincs.

Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt arról Kötcsén – a 18. zárt pikniken –, hogy az egészségügyben első lépésként szét kell választani a magán- és az állami tulajdont. Erre hivatkozva megkérdeztük, nem fordul-e majd elő, hogy a pácienseket átirányítják a magánrendelésre, mondván, sokkal később kapnának időpontot az állami ellátásban.

A főigazgató közlése szerint a magánrendelőben végzett munkájuk térben és időben elválik egymástól, és azt szabadidejük terhére végzik, írja a lap.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink