hirdetés
hirdetés
2018. január. 19., péntek - Sára, Márió.
hirdetés

Praxispályázatok: még öt nap!

Idén legkésőbb 2016. október 15-ig adhatók postára a letelepedési és praxisvásárlási pályázatok az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz címezve.

hirdetés

Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégia egyik kiemelt eleme az alapellátás megerősítése, hiszen az erős alapellátás a törődő egészségügyi rendszer kulcsa és kapuőre. A kormány 2009-hez képest 2016-ban már 50%-kal több pénzt biztosított az alapellátás támogatására, így a háziorvosok részére is, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szaktárca.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2014 óta írja ki évente a letelepedési-, 2015 óta pedig a praxisjog vásárlási pályázatokat. A két pályázat díjazására 2016-ban összesen 750 millió forintos fedezet áll rendelkezésre. A pályázatnak az a célja, hogy támogatást nyújtson azoknak a háziorvosoknak, akik praxisjogot vásárolnak. Az egy háziorvos által elnyerhető támogatás összege maximum 4 millió forint. A támogatási összeget ennél a pályázatnál csak a praxisjog megvásárlására lehet fordítani. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok az orvosok, akik nyugdíjas korú kollégájuktól vásárolnak praxisjogot.

Az elnyert támogatás mindkét pályázat esetében nettó összeget jelent. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy legalább 4 évig az adott háziorvosi szolgálatban végzik orvosi tevékenységüket.

Az elmúlt két évben 63 letelepedési pályázat és 39 praxisjog vásárlási pályázat benyújtója nyert, akik szerződést is kötöttek. Az OEP a pályázatok nyerteseinek összesen 884,4 millió forint támogatási összeget fizetett ki. Elmondható, hogy az idén is folyamatos érdeklődés tapasztalható, valamint a benyújtott pályázatok is egyre jobb minőségben készülnek el. A letelepedési pályázat eredményeképpen sikerült több, tartósan betöltetlen praxisba is orvost találni.

Idén legkésőbb 2016. október 15-ig adhatók postára a letelepedési és praxisvásárlási pályázatok az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz címezve.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink