hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Pócs, Tamasi, Gődény a MOK székháznál tüntetett; reagált a kamara

Szerdán az orvosi kamara székháza előtt tüntettek az oltásellenes orvosok és híveik, etikai vizsgálatot is kezdeményeznek a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökével szemben.

Pócs Alfréd, Tamasi József orvosok és Gődény György gyógyszerész hívták híveiket arra a tüntetésre, amelyet szerdán délután tartottak a Magyar Orvosi Kamara Szondi utcai székháza előtt. A szónokok a koronavírus elleni vakcinák beadása miatt tiltakoztak, amelyek szerintük súlyos egészségügyi problémákat okoznak, valamint a kamara koronavírussal kapcsolatos közleményeit, a hivatásrend elnökségi tagjainak interjúit idézték, amelyekben szerintük félrevezették a lakosságot a járvány tekintetében. A tüntetők követelték azt is, hogy Pócs Alfrédot, akinek kamarai tagságát fél évre felfüggesztették, engedjék vissza a gyógyításba.

Bejelentették azt is, hogy etikai eljárást kezdeményeznek Kincses Gyulával, a kamara elnökével szemben, mert szerintük megsértette a MOK etikai szabályzatát és rémhíreket terjesztett. Ugyancsak etikai panaszt nyújtanak be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora ellen, mert "kísérleti készítményt reklámoz".

A Magyar Orvosi Kamara a tüntetést követően kiadott közleményében azt írja, sajnálattal tapasztalták, hogy – akár a nagyvilágban, úgy nálunk is – vannak megtévesztett, hangos csoportok, valamint azt is, hogy néhány egészségügyi dolgozó – hivatásából eredően elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon – tévhiteket terjeszt.

Leszögezik, hogy továbbra is kiállnak a járvány veszélyes valóságának ismertetése és az egyéni, közösségi védekezés fontosságának hirdetése mellett, ennek jegyében azt kérik a lakosságtól, hogy védje saját magát és embertársait azzal, hogy felveszi az oltást, maszkot visel, távolságot tart és rendszeresen kezet mos.

Kifejtik, hogy jelenleg az oltás a leghatékonyabb eszköz a járvány megfékezésére. A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogy megvédjen minket egy fertőző betegséggel szemben. Ha egy közösségben elegendően immunisak, akkor csökken a kór továbbterjedése.

"A magyarországi, hatályos egészségügyi törvény előírja, hogy a közösségi érdek az egyéni jogoknál előbbre való, és ugyanígy foglalt állást az állampolgári jogok biztosa is. A járványveszély pedig ilyen helyzetet teremt a világ valamennyi demokráciájában" – hívja fel a figyelmet a közleményben a MOK.

hirdetés

Könyveink