hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Plusz forrás Egernek és Gyöngyösnek

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet 935 millió, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház pedig 254 millió forint plusz forráshoz jut a kormány döntése értelmében – jelentette be Habis László (Fidesz-KDNP) egri polgármester, országgyűlési képviselő és Nyitrai Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő hétfőn Egerben.

Habis László hangsúlyozta, a betegek és az eredeti kórházfejlesztési projekt szempontjából is fontos a kormány döntése, amelynek eredményeként háromszintes technológiai tömb jön létre az egri kórházban, az új sürgősségi, diagnosztikai és higiénés osztállyal, továbbá 12 műtővel. Emellett strokeellátó központot is kialakítanak.

A tervek szerint új helyre költözik a gyermekosztály és az igazgatóság is, a régi épületeket pedig elbontják, így nagyobb lesz a kórház területén a zöldfelület és több lesz a parkolóhely is.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a kórházaknak juttatott plusz forrásokról csomagban döntött  kormány: 11 intézmény kapott így támogatást. A legnagyobb összeg Egernek jutott.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink