hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Pénzkérdés

Ezúttal körkérdésben vizsgálja a Világgazdaság, hogy – mint a Magyar Rezidens Szövetséggel együtt mostanában oly sokan kívánják  – felszámolható-e a hálapénz.

Akiket megszólaltatnak: Martin József Péter, a Transparency International ügyvezető igazgatója, Szabó László, az MKB Egészségpénztárának pénztári üzletágvezetője, Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség volt elnöke, egykori egészségügyi miniszter, Vidor Eszter, a Nemzeti Betegfórum választmányi tagja és Mihályi Péter közgazdász, a PANNON Egyetem Pénzügytani Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.

Megszólalásaik ékesen bizonyítják, hogy se a probléma lényegében, se a megoldás mikéntjében nem jutottunk még az egyetértés közelébe. Szemléletetésnek elég talán két mondatot idéznünk a vg.hu rövid cikkéből:

„A lakosság azért fizet paraszolvenciát, mert az egészségügyi minőségi és mennyiségi szükségleteit az ellátórendszer nem képes kielégíteni.” [Rácz Jenő]

„A Nemzeti Betegfórum álláspontja szerint elsősorban a betegek rossz beidegződése a hálapénz alapja és forrása.” [Vidor Eszter]

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink