hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Pénzforrás egészségügyi innovációra

Annak érdekében, hogy az összes érintetthez eljuthasson az IMI2 alapok által kínált pályázati lehetőségek híre szeptember 25-én információs napot rendeznek – írja a VG.hu.

Az IMI (Innovative Medicines Initiative), az EFPIA (Európai Gyógyszeripari Szövetségek Federációja) és az Európai Bizottság közös kezdeményezése, ami pénzügyi lehetőséget kínál az egészségügyi innováció és az egészségügyi innováció eredményeihez történő hozzáférést javító programoknak.

Az egyes kezdeményezések – és ezen keresztül az elérhetővé váló fejlesztési támogatások és források nagysága – az adott ország, illetve az adott országban található közszférabeli partnerek aktivitásától is nagymértékben függ. Ennek érdekében a Nemzeti Innovációs Hivatal segíti, hogy a hazai KFI szereplők olyan konkrét, operatív partnerségekhez vezető nemzetközi hálózatokban, nagyprojektekben vegyenek részt, amelyek segítségével létrehozott gazdasági-társadalmi eredmények rövid- és középtávon Magyarországon hasznosulnak.

A Nemzeti Innovációs Hivatal valamint az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szervezésében 2014. szeptember 25-én megrendezendő IMI2 Magyarországi Információs Nap célja, hogy minél több potenciális résztvevő hatékonyan bevonható legyen a kooperációba, másfelől hozzájárul ahhoz is, hogy a Magyarországon kezdeményezett projektek valóban az ország, és ne csak egyes szereplők magánérdekeit szolgálják – olvasható a vg.hu-n.

(A rendezvény honlapja itt érhető el.)

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink