hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Pénz megy a Kútvölgyinek

Megjelent a határozat az egyre rosszabb állapotban lévő Kútvölgyi Klinikai Tömb épületrekonstrukciós munkáinak folytatásáról, derül ki a Telex cikkéből.

Megszereztük a pénzt a kormánytól Gór Csabával – mondta Fürjes Balázs élő videójában arról, hogy az évek óta romhalmazként álló, sőt, egyre rosszabb állapotban lévő Kútvölgyi Klinikai Tömb épületrekonstrukciós munkái miként folytatódhatnak, illetve hogyan kaphatnak az ilyen projektek kormányzati támogatást ma, 2021-ben Magyarországon. Az idevágó határozat hosszas késedelem után a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

Gór Csaba a II-III-. kerület, míg Fürjes a XII-II. kerület egy részét magában foglaló országgyűlési választókerületek fideszes képviselőjelöltjei a jövő évi választáson. Éppen ezért aligha meglepő, hogy ők együtt jelentették be: éjszaka megjelent a Magyar Közlönyben a Kútvölgyi Klinikai Tömb teljes homlokzati korszerűsítéséről szóló határozat, a kormány tehát az ő munkájuknak köszönhetően pénzt szán erre, és jövő év elejéig, még a 2022-es választást megelőzően teljesen új homlokzatot, hőszigetelést, nyílászárókat kap az épület 11 ezer négyzetméteren, írja a lap.

*

Az MTI későbbi tájékoztatása szerint Fürjes Balázs elmondta, hogy a Szent János Kórházban évi egymillió járóbeteget és 50 ezer fekvőbeteget látnak el.

"Vállalhatatlan állapotban van a Kútvölgyi Tömb, a kútvölgyi torony homlokzata", emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy ez a II. és a XII. kerület egyik szégyene. Ezért gondolták úgy, hogy "felgyorsítják" a munkálatokat, amelyek 30-40 ezer négyzetmétert érintenek.

Jelezte azt is, a jövő év első felére elkészülhetnek a Szent János Kórház, az Észak-budai Centrumkórház új központi tömbjenek tervei. Az államtitkár felidézte, amikor kiderült, hogy a kútvölgyi homlokzatának felújításához a szerkezetet is meg kell erősíteni, leálltak a munkálatok. Hangsúlyozta, most "megszerezték" a pénzt a kormánytól, így 11 ezer négyzetméternyi homlokzat újulhat meg, 11 milliárd forintból.

(forrás: Telex, MTI)
hirdetés

Könyveink