hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Pályázat Michalicza-ösztöndíjra

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyílt pályázatot hirdet az ápolás mesterképzési szakos hallgatók Michalicza-ösztöndíjára.

Az ápolás mesterképzési szakos hallgatók Michalicza-ösztöndíjának célja a felsőfokú végzettséggel rendelkező ápolók és mentőtisztek támogatása a mesterfokozat és okleveles ápoló szakképzettség megszerzésében, elősegítve ezzel a magasan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező, egyetemi végzettségű ápolók utánpótlásának biztosítását, továbbá motiválva őket a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy biztosítsa az egészségügyben a magasan képzett ápolók utánpótlását, ennek érdekében hozta létre a Michalicza-ösztöndíjat.

Az ösztöndíj mértéke a képzés első félévében 640 000 forint, a második félévétől kezdve pedig 320 000 és 640 000 forint közötti összeg lehet félévente. Az ösztöndíj legfeljebb három féléven keresztül folyósítható. Annak az ösztöndíjasnak, aki vállalja, hogy az ágazati humánerőforrás-monitoringrendszer adatai alapján meghatározott képzési területen (hiányterület), közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál létesít jogviszonyt, a megállapított ösztöndíj összegének kétszerese folyósítandó. A pályázatot az erre a célra készült Pályázati Adatlap elektronikus kitöltésével 2017. október 25-ig kell benyújtani elektronikus úton és papír alapon is.

A pályázattal kapcsolatosan további részleteket a www.enkk.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

hirdetés

Könyveink