hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Pályázat a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére

A dolgozók egészségének és biztonságának fejlesztésére 2 milliárd forintos keretösszeggel pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Rákossy Balázs ismertette: 20 millió és 142 millió forint közötti összegben vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el azok a projektek, amelyek az adott ágazatra vagy alágazatra leginkább jellemző egészségkárosító vagy baleseti kockázati szempontból leginkább meghatározó esetek kivédésére, megelőzésére irányulnak, illetve a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatására, szemléletformálására, tudatosságának növelésére fókuszálnak.

Támogatható például a munkavédelmi képviselők számára készülő tananyagok, oktatási segédanyagok kidolgozása, aktualizálása, online közzététele és eljuttatása a munkáltatóknak. A támogatás szintén felhasználható képzések szervezésére, a munkavédelmi szaktevékenységek fejlesztésére, illetve hatékony munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer bevezetésének támogatására.

Munkabaleseti ok-kutatásra is lehetőség nyílik: vizsgálható az ülő-, álló, kényszerű testtartással összefüggő  egészségkockázatok kezelése, valamint kutatható a munkabalesetek foglakozási megbetegedések aluljelentése, új technológiák, új veszélyes anyagok biztonságos alkalmazása is. A tájékoztatás szerint a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek konzorciumai gazdasági ágazatonként, alágazatonként nyújthatják be a támogatási kérelmüket, egy konzorcium egy ágazatra, illetve egyes esetekben alágazatokra.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink