hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Pályaválasztási napok az Uzsokiban

Újszerű kezdeményezéssel igyekszik megszólítani és az egészségügy számára megnyerni a Z generáció tagjait az Uzsoki Utcai Kórház.

A Mi hivatásunk Éjszakája” program célja, hogy felkeltsék a – főként a 2003-2004-ben született, pályaválasztás előtt álló – fiatalok érdeklődését a különböző egészségügyi szakmai területek iránt. Az Uzsoki Utcai Kórház kiváló lehetőséget nyújt a programban részt vevő diákoknak arra, hogy bepillantsanak egy korszerű, jól felszerelt kórház életébe kiváló és a szakmában elismert kollégák irányításával.

A pályaválasztási programot úgy alakították ki, hogy a célcsoportnak befogadható, érthető, egyben izgalmas legyen, ami segítheti, illetve megerősítheti őket pályaválasztási döntésükben. Így megmutatnak nekik egy műtőt belülről, megtanítják a helyes kézmosás és a műtéti bemosakodás technikáját. A fiatalok beöltözhetnek műtősruhába, megtanulják az újraélesztés alapjait, megnéznek egy sugárbiztos bunkert, és betekintenek egy kórterembe is. Megmutatják nekik azokat a különleges eszközöket, műszereket, a melyeket a dolgozók nap, mint nap használnak a munkánk során. Összefoglalják számukra a képzési lehetőségeket, ismertetik az egészségügyi hivatásban rejlő lehetőségeket, és a kórház munkatársai első kézből mesélnek saját pályaválasztásuk történetéről, arról, miként lettek a gyógyítás és az ápolás elkötelezettjei.

Azoknak a fiataloknak, akik részt vesznek „A Mi hivatásunk Éjszakája” pályaválasztási programban és egészségügyi szakgimnáziumban folytatják tanulmányaikat, a kórház vezetősége lehetőséget biztosít az 50 órás közösségi szolgálat letöltésére, mentorok közreműködésével szakmai vizsgákra való felkészítésben és a Szakdolgozói Tudományos Napon való részvételre.

A programra jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +36-1-467-3700/2500.

hirdetés

Könyveink