hirdetés
2019. január. 20., vasárnap - Fábián, Sebestyén.
hirdetés

Ötven százalékos béremelést kérnek

A sztrájktárgyalók soron kívüli egyeztetésre kérik a minisztereket és az ágazatért felelős államtitkárt, még a január 17-ei kormányülés előtt.

hirdetés

Levélben fordult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszterhez, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, valamint Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárhoz a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, mint sztrájktárgyalók, valamint a velük stratégiai partnerségben együttműködő egészségügyi ágazati kamarák.

A levélben soron kívüli egyeztetésre kérik a politikusokat a 2018. január 17-ei kormányülés előtt. Az egyeztetés témájaként a bértábla korrekcióját jelölték meg, amit a minimálbér és a garantált bérminimum év eleji emelése indokol, továbbá akár 50 százalékos béremelésről is tárgyalnának, ahogyan a műszaki-gazdasági területen dolgozók bérfejlesztését és a védőnők helyzetének rendezését is napirendre tűznék.

Mint írják: "a nemzetgazdaság kiemelkedő teljesítményéhez nem fér kétség, ezért velünk kell lefolytatni az érdemi sztrájktárgyalást a bérfejlesztésről, és az új megállapodással ki kell egészítenünk a 2016. szeptember 20-ai Megállapodásunkat".

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink