hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Osztálybezárás Szegeden is - Bővítve

Június végén bezár a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege – tudta meg a hvg.hu.

A kb. 30-40 ágyas osztály működése szeptemberig fog szünetelni, addig csak a sürgősségiről vesznek át betegeket. A bezárás oka, hogy nincs elég szakdolgozó az osztályon. A bezárásról a napokban értesítették a klinikák dolgozóit.

A csúnya szóval élve kvázi elfekvőként funkcionáló osztályon olyan betegeket ápoltak, akiket valamilyen okból nem tudott hazaadni a klinika, például mert otthoni ápolásuk megoldhatatlan lenne. Szegeden nincs kifejezetten ápolási osztály, ezt helyettesíti gyakorlatilag a most bezáró geriátriai osztály. A közelben például Hódmezővásárhelyen van ilyen osztály, az még kérdéses, hogy mi lesz a betegekkel.

Az elmúlt egy hétben ez már harmadik eset, hogy valamelyik kórházban munkaerőhiányra hivatkozva – átmenetileg – bezárnak egy osztályt, emlékeztet a hvg.hu.

A témával foglalkozott a 24.hu is, a portál most azt közli, hogy az intézménytől kapott közlemény szerint részlegesen sem zár be a belgyógyászati osztály, de a felvonók felújítása miatt átszervezik az ellátást, ez kapacitás-szűkítéssel nem jár.

(forrás: hvg.hu, 24.hu)
hirdetés

Könyveink