hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Összehívják a Népjóléti Bizottságot, Takács Pétert is várják

Az ülésre meghívták a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) vezetőit is.

Összehívjuk a Népjóléti Bizottságot, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár adjon magyarázatot az egészségügy összeomlására – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Katasztrofális állapotban van az egészségügy, és a kormánynak felelnie kell érte. Elnöki jogkörömnél fogva ezért meghívtam a Népjóléti Bizottság következő ülésére a Fidesz képviselőit, hogy beszámolhassanak róla, ki is a felelős az elfogadhatatlan helyzetért – idézi a közlemény Varga Zoltánt, A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét, a Népjóléti Bizottság elnökét.

A Demokratikus Koalíció minden eszközt meg fog ragadni, hogy szembesítsük a kormányt az elmúlt 13 év pusztításával. Az egyik legsúlyosabb bűnük az egészségügy tönkre tétele, így alaposan ki fogjuk kérdezni Takács Péter államtitkárt, aki a Népjóléti Bizottság ülésén fogja képviselni a kormánypártot.

Az ülésre meghívtam a kormányzati boszorkányüldözés legújabb áldozatának, a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának a vezetőit is. Orbán Viktor példátlan válságba sodorta az országot: ő tette tönkre az egészségügyet, ő okozta az orbáni inflációt és a történelmi élelmiszer-drágulást, Orbán miatt élünk ma rosszul. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy minden magyar európai egészségügyben gyógyulhasson.

(forrás: Demokratikus Koalíció, Országos Sajtószolgálat)
hirdetés

Könyveink