hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orvosokat, pincéreket, szakácsokat keresnek

A Profession saját adatbázisa alapján készített friss felméréséből az látszik, hogy bár az egy hirdetésre jelentkezők száma a világjárvány előtti állapotokhoz képest valamelyest növekedett, közben folyamatosan növekszik a hiány, írja a VG.

A dobogós szakmákat a recepciós, grafikus- képszerkesztő, irodavezető, szakmai asszisztens, területi képviselő, majd a személyi asszisztens követi sorrendben.

A nyári szezon indulása és az újranyitás idején nagy kihívást jelent pincéreket, szakácsokat találni – kiemelten a Balaton környékén – a munkaerőhiány azonban ennél jóval szerteágazóbban jelenik meg: több területen és változatosabb formákban vált ismét a vállalkozások egyik legégetőbb problémájává. 

A jelentkezés szempontjából az alábbi szakmákban a legnagyobb kihívás új munkatársat találni: az orvos, szakorvos alkategória mind a három vizsgált évben kevés jelöltet vonzott, akárcsak a karosszérialakatos pozíció.

A jelöltek által legkevésbé keresett szakmák között meghatározóak a szakmunkák: kőműves, karosszérialakatos, esztergályos, hegesztő, lakatos, de munkaerőhiány jelentkezik az orvosokon kívül a mérnökök, adótanácsadók, IT szakemberek esetében is, közli a lap.

hirdetés

Könyveink