hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orvosi segítséggel vallatnak

Orvosok és más egészségügyi szakemberek is segédkeznek a terrorizmussal gyanúsított foglyok kínzásánál a CIA börtöneiben – idéz egy jelentést az Origo.

A jelentést egy katonai, egészségügyi, etikai és jogi szakértőkből álló, húszfős csoport készítette az amerikai Orvostudományi Intézet és a Soros György által finanszírozott Nyitott Társadalom Alapítvány két évig tartó vizsgálata alapján. A szakértők követelik, hogy a washingtoni szenátus hírszerzési bizottsága folytasson vizsgálatot az ügyben.

A szakértők szerint az orvosi kínzás már rögtön az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás után elkezdődött az afganisztáni és a guantánamói amerikai katonai börtönökben és a CIA titkos börtöneiben.

Todd Breasseale, a Pentagon szóvivője viszont "nagyon stresszes körülmények között dolgozó, kiváló szakembereknek" nevezte a börtöntáborban dolgozó orvosokat, nővéreket, akik szerinte olyan "színvonalas egészségügyi ellátásban részesítik a fogva tartottakat, amilyenben soha korábban nem volt részük"olvasható az origo.hu-n.

(forrás: origo)

cimkék

hirdetés

Könyveink