hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Országos tiltakozást kezdeményeznek a cafeteria miatt

Elfogadhatatlannak tartja az adómentes cafeteria elemek, így például a kultúra és sport utalvány, a lakhatási támogatás és a diákhitel visszafizetését támogató béren kívüli juttatás megszűntetését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), a javaslat visszavonása érdekében országos tiltakozást kezdeményez.

A szakszervezet közleményében arra reagált, hogy kedden a kormány által a parlamentnek benyújtott egyes adótörvények módosításáról szóló javaslat értelmében változik a cafeteria rendszer, a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria elem, és csak a három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteher-fizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak. Így például megszűnik az eddig készpénzben kifizethető 100 ezer forintos juttatás kedvezménye is.

A VDSZ kezdeményezte a javaslat visszavonását, mivel szerintük "a kormány ezzel kárt okoz a családoknak ahelyett, hogy segítené a fiatal munkavállalók elhelyezkedését, a lakhatás támogatását".

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink