hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Őrségváltás a gerincgyógyászati központban

Dr. Hoffer Zoltán főigazgató vette át dr. Varga Péter Páltól az Országos Gerincgyógyászati Központ irányítását, közli a Weborvos.

Mi indokolja a vezető váltást az intézet élén?

A biológia! – mondja viccesen Varga Péter Pál. Komolyra fordítva a szót, most jött el ennek a természetes ideje. Az elmúlt évekre erősödött meg annyira az intézet szakmai csapata, hogy a gerincgyógyászat és benne a gerincsebészet egyes részterületeinek élére az intézetben és külföldön kiválóan képzett, tudományosan megalapozott osztályvezetők kerültek. Hoffer Zoltán kollégám pedig már évek óta helyettesemként készül arra a feladatra, hogy az intézet irányítását a maga teljes bonyolultságában átvegye. Nem mellesleg magasan képzett gerincsebész, a degeneratív betegségek specialistája. De az intézet felelős vezetése ennél sokkal több feladat elvégzését követeli. A napi munka megszervezésén túl foglalkozni kell a személyzeti problémákkal, hiszen az OGK-t ugyanúgy veszélyezteti a munkaerő hiánya, elvándorlása mint a többi kórházat. Ez ellen csak a korrekt bérezéssel és a nagyon jó munkafelétételek biztosításával, és a tudatos csapatépítéssel, a jó emberi – kollegiális légkör fenntartásával lehet eredményesen küzdeni.

Folyamatosan figyelemmel kell kísérni a finanszírozás rendszerének a változásait, mondja el Hoffer Zoltán. Hosszabb idő óta részt vesz a gerincbetegségek kontrolling rendszerének a fejlesztésében, ami objektív bizonyítékot szolgáltat a finanszírozást végző OEP/NEAK szakembereknek amérhető költségelemek pontos kalkulációjában. A gerincbetegségek korszerű, igényes és biztonságos ellátása csak az összes szakmai követelmény korrekt fedezete mellett lehetséges. Mivel a magyar betegek gyakorlatilag teljes körét közfinanszírozott ellátásban részesítik, ezen folyamatosan munkálkodni kell.

A gyógyító munka mellett jelentős feladatot vállalnak a szakorvosképzésben, és a tudományos alapképzésekben. Az új főigazgató munkáját két új főigazgató helyettes is segíti. Dr. Bánk András főorvos a gyógyító munka területén, dr. Lazáry Áron főorvos a tudományos és kutatási tevékenység koordinálása, szervezése területén jelentős szakmai autonómiával, de az intézet vezetésének elválaszthatatlan, integráns részeként tevékenykedik.

Dr. Varga Péter Pál sem hagyja el a csapatot, ő az intézmény tulajdonosi feladatainak ellátását végző Budai Egészségközpont Kft. igazgatójaként tevékenykedik.

A beszélgetés részletesebb változatát az Orvosok Lapja közli

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink