hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Orbán Viktor megvédte Szócska Miklóst

A Népszabadság információi szerint a Fidesz múlt heti frakcióülésén - ahol a kórházi rendszer mostani átalakítása is napirendre került  - erős kritikával illették Szócska Miklóst.

 „A képviselők próbáltak nyomást gyakorolni – írja hétfői számában az újság  –, hogy a saját körzetükhöz tartozó kórházak esetében megváltozzon a szakmai döntés. Volt, aki azzal vádolta az államtitkárt, hogy a korábbi kormányzat bizalmi embereinek juttatott kulcspozíciókat a tárca háttérintézményében. Orbán Viktor azonban alaptalan vádaskodásnak ítélte mindezt, és határozottan kiállt Szócska mellettsőt szerinte tovább kell folytatni a megkezdett átalakításokat, és fel kell gyorsítani a következő két hónapban a városi kórházak átvételét is. Azok sem jártak jobban, akik közvetlenül, négyszemközt próbáltak lobbizni saját kórházukért az államtitkárnál. Ők rendre azt a választ kapták: egyezzenek meg a feladat elosztásáról helyben, és ezt igyekszik majd a döntésnél figyelembe venni.
A látszólagos politikai szigor ellenére mostanra meglehetősen felpuhult Szócska rendszer-átalakító koncepciója. A funkcióváltásban érintett (tapolcai, körmendi, csornai, edelényi, marcali, nagyatádi, komlói, kazincbarcikai, vásárosnaményi, debreceni, kalocsai, makói, kisbéri, komáromi, valamint a miskolci városi) kórházak szinte mindegyikében marad valamilyen aktív ellátás; ha másként nem, akkor a közelben lévő egyetem, megyei intézmény külső telephelyeként üzemelhet tovább. Többségüktől elsősorban a szülészeti, a gyermekgyógyászati, a fül-orr-gégészeti és a szemészeti ellátást vették el” – írja a Népszabadság.

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

Könyveink