2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Orbán: egyetértési pontokat kell létrehozni

A gyors kormányzati döntések, az eltökélt orvosok, ápolónők együtt gyakran többet érnek, mint a pénz, idézi a Magyar Nemzet a miniszterelnököt.

A jog és a valóság elválik majd egymástól, mert a veszélyhelyzetet a parlament megszünteti, de a vírust ez nem befolyásolja – jelentette ki a Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Arra kell készülnünk, hogy rendkívüli jogrendre nincs szükség; amire szükség van, az a járványügyi készültségnek a fenntartása.

Ez három dolgot jelent. Az első, hogy az operatív törzs működését fenn fogjuk tartani, azon belül pedig egy azonnali bevetési egységet is létrehoztunk. Amíg nincsen vakcina, vagyis nem tudjuk egy oltással elpusztítani, addig itt van. Tehát ezért fenntartjuk az operatív törzset, fenntartjuk a kórházparancsnoki rendszert, hogy a kórházaink a második várható hullámra és annak kezelésére fel legyenek készülve, a tiszti főorvos jogköreit pedig megerősítsük – közölte a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: jól látszik, hogy az állampolgárok fegyelmezettsége, odaadása, példaértékű szabálykövetése, a gyors kormányzati döntések, az eltökélt orvosok, ápolónők együtt gyakran többet érnek, mint a pénz, ezért az első csatát megnyertük.

Most megint hangsúlyt kap az, hogy tudjuk, mely csoportok veszélyeztetettek és melyek nem. Az idősebbekről nem szabad elfeledkezni még a mostani hangulatban sem, amikor jól láthatóan mindenki szabadságként vagy felszabadulásként éli meg, hogy ismét normális módon lehet élni.

Megmentettük nagyon sok ezer idős embernek az életét, és most nem kellene felelőtlenségből ismét kockára tenni mindezt. Az időseket védő szabályokat fenn kell tartani, és arra kérek mindenkit, hogy az idősekre, a szüleinkre, nagyszüleinkre különösképpen figyeljünk és legyünk rájuk tekintettel – fogalmazott a kormányfő.

A sikeres védekezés az orvosokon, az ápolónőkön, általában az egészségügyben dolgozóknak az odaadásán múlik, de amin leginkább múlik – és ez mindennek a kulcsa –, hogy az emberek elfogadják a védelmi szabályokat. Amit az emberek védelmi szabályként elfogadnak, az működik, ha nem fogadják el, az lehet bármennyire okos, átgondolt, hasznos, nem fog működni a valóságban – közölte Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, hogy számítanak ősszel egy második hullámra, ezért egyetértési pontokat kell létrehozni.

– Van tapasztalatunk, kipróbáltunk sok mindent, valami működött volna, valamit az emberek inkább helyesnek tartottak, mást kevésbé. Most van jó néhány hónapunk, hogy létrehozzuk azokat a védekezéssel kapcsolatos egyetértési pontokat, amelyek a védekezés következő időszakában a pillérei lesznek majd a munkánknak. Akkor a védekezés hatékonysága még a mostani kiemelkedően sikeres védekezésnél is jobb lehet – jelentette ki.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés