hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Órákig várt a mentőkre

Egy idős férfi majdnem három órával a mentők riasztása után ért be a kórházba, mert két órán keresztül várt a mentőautóra, írja a Blikk.

Az idős ember fia munkában volt, amikor hívták az apja telefonján, hogy elesett az utcán, vérzik a feje, 12.10-kor hívták is a mentőket. A férfi a szomszédot kérte, hogy nézze meg, mi történt, mire ő odaért, már legalább 40 perc telt el, miközben van egy mentőállomás a XXII. kerületben a helyszíntől 500 méterre – írja a Blikk.

Az idős férfi nem volt alkohol hatása alatt, nem azért esett el. Később egy arra tévedt orvosi kocsiból kiszállt egy doktornő, hogy segítsen. Megmérte a férfi vérnyomását, ami az egekben volt, adott neki egy tablettát, de tovább kellett menniük – mesélte a sérült fia.

Az arra járó rendőrök végig a férfi mellett maradtak, egy szomszéd a házába is bekísérte a sérültet, végül délután kettőkor érkezett meg a segítség. „A Honvédkórházba szállították az édesapámat, a betegátvétel azonban a papírok szerint csak 15 óra 10 perckor történt meg. Tehát az első hívástól számítva több mint 3 óra telt el, mire édesapám a kórházba ért.”

A Blikk kereste az Országos Mentőszolgálatot, de nem kaptak választ. Az orvosok végül alaposan kivizsgálták a beteget, ellátták a fej- és kézsérüléseit. Az ambuláns lapja szerint a balesetre nem emlékezett, ugyanakkor traumás szövődmény nem következett be.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink