hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ónodi válasza a szakszervezeteknek

Óriási az egészségügyi béremelés mértéke – így reflektált a Magyar Időkben az egészségügyért felelős államtitkár a szakszervezetek kritikáira.

Valóban több mint 53 százalékkal emelkedtek az elmúlt tizenhat hónapban, három ütemben az egészségügyi szakdolgozói bérek Magyarországon – erősítette meg a Magyar Időknek Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (FESZ) levelére válaszolva.

Az államtitkár a lapnak egyértelművé tette: az erőforrások minisztere által egy korábbi sajtótájékoztatón idézett adatsor helyes, és az eltérés abból adódhat, hogy ők végig keresetről és nem alapbérről beszéltek. Emlékeztetett arra, hogy az egészségügyben az alapbéren felül vannak egyéb pótlékok és túlmunkák is.

A műszakhoz és az éjszakai ügyelethez is jár pótlék, a túlmunkához járulnak plusz bérelemek – hangsúlyozta Ónodi-Szűcs Zoltán. Kitért arra is, hogy az ő adatsoruk a csaknem százezer egészségügyi dolgozó bérét számfejtő Magyar Államkincstár tájékoztatása alapján készült.

Hozzátette: az adatok naprakészek, és megfelelnek a valóságnak.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink