hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Önálló minisztérium mindenképpen kellene

Önmagában a pénz sem elég az orvoselvándorlás megakadályozására – hangzott el a HírTV szerint a Civitas Intézet konferenciáján.

Béremelés, megfelelő munkakörülmények, életpályamodell – ez lehet a recept az orvosok, ápolók elvándorlásának megállítására, hangzott el a Civitas Intézet konferenciáján, amelyre az ismertebb pártok képviselőit is meghívták. A HírTV beszámolója szerint abban mindenki egyetértett, hogy az ágazatnak ismét saját minisztériumot kellene kapnia.

Lehet látni, főleg az osztrák határ mentén, hogy az egészségügyben is átmennek a határon túlra, az osztrákoknál idényjellegű kertészkedést vállalnak satöbbi. A bérek eléggé motiválják őket, hogy akár egy ilyen keresetkiegészítést is vállaljanak – mondta Vértesy László, a Civitas Intézet vezérigazgatója.

A tapasztalt orvosoknak három millióforintos fizetést adna Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője erről egy év végi interjúban beszélt.

Van egy olyan mondás, hogy ötszázezer forint néhány orvosnak álom, néhánynak rémálom. A szakmának kellene kidolgozni olyan bértáblát vagy ösztönzési rendszert, amely mindenki számára elég motivációt jelent a rendszerben való maradásra – véli Ábrahám Júlia egészségügyi szakpolitikus.

Az Együtt a cégek adófelajánlásaiból nem stadionokat, hanem kórházakat építene, vagy béreket emelne.

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink