hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ön most is dolgozik? Ettől lehet…

Az [origo] cikke azt vizsgálja: hogyan lehet a magyar egyik legtöbbet dolgozó a fejlett világ munkavállalói között?

A nagyjából a fejlett világ országait tömörítő OECD nemrég nyilvánosságra került adatai azt mutatják -  írja a lap -, hogy a 34 tagállamból csak háromban dolgoznak többet az emberek, mint nálunk. A magyarok, akiknek van munkájuk, tavaly átlagosan 1980 órát dolgoztak - ennél többet csupán a görögök (2032 óra), a chileiek (2047 óra) és a mexikóiak (2250 óra) güriztek. A hazai adat bőven meghaladja az 1776 órás OECD-átlagot.

Magyarországon nemcsak sokat, de egyre többet is dolgoznak az emberek: az ország az OECD-tagok azon 40 százalékához tartozik, ahol 2010-hez képest nőtt a munkaórák száma.

 

A területtel tudományosan is foglalkozó szakemberek szerint egyáltalán nem irreális, hogy Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is sokat dolgoznak az emberek. "A mérhető, legális szférában ez valószínűleg így van, mert az elvégzendő munkamennyiség ingadozását nálunk még mindig leginkább túlórázással kezelik a munkaadók, nem pedig egyéb, rugalmas módszerekkel, például részmunkaidősök alkalmazásával. Így az egy főre eső munkaóra tényleg sok lesz" - magyarázta az [origo]-nak Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője.

(forrás: [origo])

cimkék

hirdetés

Könyveink