hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

OMSZ: közös a vezetőség és a szakszervezet célja

Egyetért az OMSZ főigazgatója és a MOMSZ elnöke abban, hogy javítani kell a mentődolgozók életkörülményeit, ám mégis lesz demonstráció.

A tárgyalás után tartott sajtótájékoztatón Csató Gábor főigazgató és Kusper Zsolt szakszervezeti vezető egyaránt hangsúlyozta: közös céljuk az, hogy a mentőszolgálatnál dolgozók megkapják az őket megillető anyagi és erkölcsi megbecsülést. A főigazgató arról beszélt, hogy konstruktív megbeszélést folytathatott a MOMSZ elnökével, a legfontosabb a mentődolgozók helyzetének javítása, ebben az ügyben mindenkivel együtt akar dolgozni azzal, akinek ugyanez a célja. A mentődolgozók bérén emelni kell, ez nem kérdés, feltett szándéka, hogy ne csak a béreket emeljék, hanem javítsanak a dolgozók munkakörülményein is, így például dolgoznak a cafeteriaemelésen, a szakmai protokollokon, a digitalizáción, az új munkaruhákon.

Csató Gábor szólt arról is, hogy azt kérte a szakszervezeti vezetőtől, "zárják le a múltat", dolgozzanak közösen a jobb mentőszolgálat érdekében. Emellett kérte a szakszervezet támogatását, nyitottságát és azt, hogy ne kérjenek rajta számon olyasmit, amihez nincs köze, hiszen csak január óta vezeti az OMSZ-t. Ráadásul a fenntartó határozza meg a mentőszolgákat bérkeretét. "Bértárgyalást folytatni mellettem lehet, nem velem szemben" – fogalmazott.

Kusper Zsolt a tájékoztatón arról beszélt, idén hatéves a szakszervezet, és csak most tudták elérni, hogy asztalhoz üljenek a mentőszolgálat mindenkori főigazgatójával. A tárgyalás témája az OMSZ és a szakszervezet együttműködése volt, de érintették a szakszervezet által szerdára meghirdetett demonstráció kérdését is. A politikamentes demonstrációt megtartják, a rendőrség engedélyezte is az OMSZ székháza elé, a Markó utcába meghirdetett rendezvényt,a melyre eddig 550-en jelezték részvételüket. A demonstráció célja, hogy a mentődolgozók hallassák a hangjukat, elmondhassák a munkáltatónak és a társadalomnak, milyen anyagi körülmények között dolgoznak, milyen hiányosságokkal kell szembesülniük munkájuk elvégzésekor.

A Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) jelezte: reprezentatív szakszervezetként továbbra is tárgyalóasztalnál szeretnének eredményeket elérni, ezért nem vesznek részt a MOMSZ által szervezett demonstráción.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink