hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ölben cipelik a betegeket az elromlott lift miatt

Elromlott a lift, ezért a ölben szállítják a lépcsőn a betegeket a mátészalkai kórház belgyógyászati osztályán, adja hírül a Blikk.

Az első emeleten az általános belgyógyászati esetek kapnak helyet, a másodikra kerülnek a legsúlyosabb betegek. Hasnyálmirigy-gyulladásos, vérzéses, daganattal küzdők fekszenek itt, többségük mozgásképtelenül. Úgy tudjuk, a régóta tartó áldatlan állapotnak az az oka, hogy Ukrajnából kellett alkatrészt rendelni az elromlott felvonóhoz, de az még nem érkezett meg. 

– A nagymamám 84 éves, 90 kiló, járókerettel jár. A második emeleten volt a mama kórterme, ahova én és a beteghordó vittük fel ketten – árulta el a Blikknek az egyik beteg hozzátartozója – Az ápolóknak pokoli nehéz: a lépcsőn kell cipelniük mindent. A betegeket, az ebédet.

– A kórháznak változtatnia kell ezen a helyzeten – jelentette ki dr. Kamarás Péter. – A betegszállítás szabályozott folyamat, ha valaki nem szakszerűen csinálja, annak viselnie kell a következményeket. Ha a rossz lift miatt az ápoló elejti a beteget, őt veszik majd elő a bíróságon. A betegek emberi méltósághoz való joga is sérülhet – tette hozzá a jogász.

A lap megkereste az intézményt is, ahonnan részletes levélben magyarázták meg a jelenlegi állapotokat.

– A meghibásodást azonnal jeleztük az üzemeltető cégnek, ami megrendelte a szükséges alkatrészt Ukrajnából, ami azonban még nem érkezett meg. Ez a kórháztól független tényező. Fontos számunkra a betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink kényelme és biztonsága, éppen ezért szakemberek segítségét kértük, mérjék fel egy második lift kialakításának lehetőségét – mondta Vitkai Éva sajtófőnök.

(forrás: Blikk)

cimkék

hirdetés

Könyveink