hirdetés
hirdetés
2018. január. 18., csütörtök - Piroska.
hirdetés

OEK: egyre kevesebben oltatják be magukat influenza ellen

Évek óta jelentősen csökken Európa-szerte azok száma, akik beoltatják magukat influenza ellen - mondta az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

hirdetés

Magyarországon tavaly kevesebb mint 800 ezer ember kérte a védőoltást, míg korábban egymilliónál is több vakcina fogyott.

Molnár Zsuzsanna kiemelte, még most sem késő kérni az oltást, a vírus ugyanis még nem jelent meg az országban. Az év első hetében ugyan 7400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ám a betegséget nem mutatták ki még senkinél - közölte, hozzátéve, a vírus északról már közelít.

A főorvos a megelőzés tekintetében az időjárásnak megfelelő öltözködésre hívta fel a figyelmet, a vírus ugyanis egy megfázás következtében legyengült szervezetet könnyebben fertőz meg.

Felidézte, tavaly nagy járvány volt Magyarországon, és a betegség már január közepén, az átlagosnál néhány héttel korábban megjelent az országban.

 

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Sokat lendíthetne az olthatnékon, ha végre kiderülne, az idei oltás antigéntartalma miért kevesebb, mint a fele az eddigiekének, holott a technológia az országos
tisztifőorvos körlevele szerint megegyezik a korábbi évekével. Vajon akkor volt túladagolva, vagy most alul??
Az infovac.hu sem ad rá választ, mostanra meg elérhetetlenné is vált az oldal.
hirdetés
hirdetés

Könyveink