hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

NVSZ: koronavírus-gyógyszerrel kereskedhetett egy budapesti orvos

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség akciója során az ügyben két embert őrizetbe vett, több embernek még folyik a kihallgatása, értesült az Origo.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szerint egy budapesti kórházban dolgozó orvos érintett, akinek munkaköréből adódóan hozzáférése volt a kórházban koronavírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez, melyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett adhatók a betegeknek. A gyanú szerint, az orvos, egy korábbi páciensének segítségével pénzért árulta az orvosságokat.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együtt összehangolt, 11 helyszínt érintő akciót hajtott végre.

A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható pénzt, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

Az ügyben eddig összesen 5 embert vittek be kihallgatásra, közülük kettőt, köztük az orvost, már őrizetbe vették. Kihallgatásuk folyamatban van. Letartóztatásukról a bíróság dönt, írja az Origo.

(forrás: Origo)
hirdetés

Könyveink