hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Nincs többé hirtelen szívhalál?

Rövid időn belül 800 darab defibrillátor kerülhet a stadionokba, illetve a különböző szintű futballpályák mellé – írja a Magyar Nemzet.

Mint az a Közbeszerzési Hatóság adatbázisába feltöltött összegzésből kiderül, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által kiírt, nyílt eljárású tenderen a Medtraining Team Kft. volt az egyetlen ajánlattevő. 260 millió forint ellenében vállalták, hogy a fenti számban nemcsak beszerzik az életmentő eszközt, hanem be is tanítják használatára a kijelölt embereket. Az oktatást a megyei központokban tartják, ahová minden megyéből, valamint Budapestről is nyolcvan-nyolcvan főt várnak, egy csoportba húsz ember kerülhetne be. Minden területi egység esetén négy oktatási napot kell tartania a pályázat nyertesének, ez országosan nyolcvan napot jelent.

A győztes cég ügyvezetője a Magyar Nemzetnek elárulta, a szerződéskötés után két hónap áll majd a rendelkezésükre a pályázatban vállaltak megvalósítására. Olyan alvállalkozókkal fogjuk elvégeztetni a betanítást, akiknek megfelelő egészségügyi végzettségük van. Hamarosan elkezdjük az oktatók kiválasztását – jelentette ki Lukács Péter, akinek mentőtiszti végzettsége van, így aktívan részt vesz majd az oktatási folyamatokban is.

Egyébként a cég az általa forgalmazott Samaritan Pad 350P defibrillátorokat szállítja le majd az MLSZ-nek; ezek darabonkénti beszerzési ára nettó 350-500 ezer forint. – Az általunk kínált életmentő eszközt kifejezetten nyilvános helyeken való használatra tervezték, felnőtt- és gyermekbetegeken egyaránt használható.

A végső cél az, hogy megyei szinten minden pályára kerüljön legalább egy életmentő eszköz.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink