hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nincs összefüggés – cáfol az SE

Nincs összefüggés a többszörös infarktuson átesett, kómában lévő beteg halála és a tervezett CT-vizsgálat között, közli a Semmelweis Egyetem.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Nemzet 2017. július 14-i számában „CT-re szállítás közben halt meg a beteg” címmel megjelent cikk állításaival ellentétben nincs összefüggés az említett, többszörös infarktuson átesett, kómában lévő beteg halála és a tervezett CT-vizsgálat között.

A cikkben hivatkozott CT a klinikához tartozó külön épületrészben, de 100 méteres távolságon belül van, ahová a súlyos állapotú betegeket az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a Semmelweis Egyetem megállapodásának megfelelően minden alkalommal az OMSZ munkatársai szállítják a klinikán dolgozó kardiológus, vagy aneszteziológus szakorvos kíséretével. Az OMSZ munkatársai több száz lélegeztetett, akár sokkos állapotban lévő beteget szállítanak országszerte.

Cáfolják azt is, hogy aznap műtéti beavatkozáson esett volna át a beteg. Az állítással ellentétben vasárnap folyamatos újjáélesztés mellett katéteres koszorúér tágításon és keringés támogató eszköz beültetésen esett át. A beteg ellátása a nemzetközi ajánlások alapján, a legmagasabb szinten, folyamatos intenzív terápiás, kardiológus és szívsebész szakorvos bevonásával történt.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán egyébként a legsúlyosabb állapotú betegeknél, a legmagasabb progresszivitási szintű beavatkozások történnek, a klinikán mintegy 150 orvos dolgozik, és a legmodernebb diagnosztikai és műtéti eszközök állnak rendelkezésre, a többi között kizárólag itt végzik a hazai felnőtt szívtranszplantációkat és a klinika Európa legjobb szívcentrumainak egyike. Az újságíró hivatalosan nem kereste meg a Semmelweis Egyetemet – írják a közleményben.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink