hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Nincs közeledés a sztrájktárgyalásokon

A hétfői megbeszélésen sem közeledtek az álláspontok az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelős államtitkársága és az egészségügyi dolgozók szervezetei között, közli az InfoRádió.

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az InfoRádiónak megjegyezte:„Örvendetes tény, hogy a nemzetgazdaság jobban teljesít". Idén sor került a minimálbér és a garantált bérminimum emelésére, ezért a szakszervezet azt várja, hogy ennek megfelelően korrigálják az egészségügyi dolgozók fizetését is.

Mivel a hétfői megbeszélésen nem közeledtek az álláspontok az EMMI és az egészségügyi szervezetek között, ezért október 20-án újabb egyeztetések várhatók. A szakszervezeti elnök ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az egyezség elősegítésének érdekében a munkavállalói érdekképviseletek írásban fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, valamint az illetékes államtitkárokhoz.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink