hirdetés
2019. október. 14., hétfő - Helén.
hirdetés

Nincs is hiány nővérekből?

A minisztérium az RTL kérdésére azt válaszolta, hogy folyamatosan biztosított az egészségügyi ellátás, a győri kórházban ma sincs kevesebb ápoló, mint korábban.

hirdetés

Bár a törvényi minimumlétszámot biztosítják, azt mondják, ez nem elég. Csak túlórákkal és átszervezésekkel tudják megoldani a biztonságos betegellátást a győri Petz Aladár kórházban. A jelenlegi 1000 szakdolgozó mellé még 100 kellene – hangzott el az RTL Híradójában.

Hengszterné Széles Ildikó, az intézményben dolgozó nővér elmondta, az erőforráshiány és a sok adminisztráció miatt kevesebb idejük marad a betegekre. Egy volt ápoló szerint a nővérek megfeszített tempóban dolgoznak, ráadásul kevesen vannak és alig fizetik meg őket.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint a nővérhiány országszerte problémát okoz, dr. Soós Adrianna elnök szerint egy ápoló másfélszer annyit dolgozik, mint kellene, van olyan intenzív osztály, ahol csak két főállású nővér van. Ráadásul többen plusz munkát is vállalnak, ami miatt még inkább kimerültek.

A minisztérium a Híradó kérdésére azt válaszolta, hogy folyamatosan biztosított az egészségügyi ellátás, a győri kórházban ma sincs kevesebb ápoló, mint korábban.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink